beeldbellen.png

DIRECT NAAR TOEPASSING:

Skype

Klik op Skype rechts naast de tekst en je kunt Skypen via de Skype app op Android. Als mensen al eens hebben ingelogd op Skype dan zullen ze meteen ingelogd worden.

Buren, kennissen, familieleden en mantelzorgers kunnen een gratis account aanmaken om te kunnen beeldbellen met anderen.

Het LaCoTA Comfort-platform is een prachtig hulpmiddel voor familieleden en mantelzorgers. Even vader/oma/buren ZIEN en SPREKEN of andersom dochter/kleinkind/vrienden ZIEN en SPREKEN is een stuk gemakkelijker. LaCoTA wil beeldbellen stimuleren omdat het bijdraagt aan Langer Comfortabel Wonen.


TOELICHTING

Beeldbellen via Skype

Door middel van beeldbellen is het mogelijk te communiceren met buren, vrienden of familie over de hele wereld. Daarbij hoeft alleen even op de foto gedrukt te worden van degene die men wil spreken én zien. Het is hierdoor ook mogelijk om op een makkelijke manier contact te leggen met mantelzorgers. Omdat beeldbellen gebeurt via internet zijn er geen extra kosten.

Om te kunnen beeldbellen dient men de beschikken te hebben over een internetverbinding van minimaal 2MB. Een WiFi als tussenschakel is geen belemmering.

Beeldbellen kan op een gewone PC, tablet, Comfort-tablet of smartphone met ingebouwde (of aangesloten) camera. Voor senioren zonder kennis en belangstelling voor computers is het MantelzorgScherm (type Shuttle) ontwikkeld met een heel simpel programma dat door een familielid of mantelzorgverlener op afstand eenvoudig aangevuld of aangepast kan worden.

Gewoon telefoneren via SchermVan

  • Telefoneren naar adressen buiten het beeldbelplatform Skype.

  • Het SchermVan heeft een module om ook buiten het Skype platform te telefoneren met al uw overige contacten. Uw gewone telefoon en bestaande telefoonabonnement zijn door deze oplossing eigenlijk overbodig.

U kunt dus iedereen bellen, ook de bakker en de taxi die niet zijn aangesloten op het Skypeplatform.

Zie onder de button "CONTACTEN".

terug.png